Matematik

linje m

27. september 2010 af baseball (Slettet)

bestem en ligning for den linje m, som går gennem punktet P(2,-3) og som er parallel med linjen l med ligningen y = 4x+1

hvordan gør man :

-3 = 4*2+1


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

næsten   y -(- 3) = 4*(x-2)     generelt     y - y0  = a*(x - x0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2010 af mogens91 (Slettet)

Er det ikke bare F(x) = 4x-11. Jeg har prøvet at tegne grafen for ligningen y= 4x+1, og har tegnet en linje, der er parallel med den, som går igennem (2;-3). Og den ligning, jeg får for den graf er 4x-11.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2010 af mathon

@ #2

    hvis du isolerer y i #1's ligning

                         y - (-3) = 4·(x-2)
fås
                         y = 4x - 8 - 3
                         y = 4x - 11            hvilket viser, at der er tale om en ligning for en og samme rette linje


Svar #4
27. september 2010 af baseball (Slettet)

tak for hjælpen jeg kunne ikke lige finde den ligning i min bog


Skriv et svar til: linje m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.