Matematik

omkreds

27. september 2010 af toftun (Slettet)

 Arealet af en cirkulær plads er 2000 kvadratmeter. Hvor stor er pladsens omkreds?

Facit siger 158,53 m, men jeg kan ikke få det til at passe.

Hvordan finder jeg ud af, hvad radius eller diameter er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af mathon

                             

                               d = √(4A/π)

                              Omk = 2·(A·π)½ = 2·√((2000 m2)·π) ≈ 158,53 m


Svar #2
27. september 2010 af toftun (Slettet)

 Hvad mener du.........jeg ved jo ikke hvad diameteren er..........hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af mathon

eller

                  π/4·d2 = A = 2000

                  d = √(8000/π) = 50,4627

                  Omk = π·d = π·50,4627 ≈ 158,53


Skriv et svar til: omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.