Fysik

Specielle bevægelser

27. september 2010 af Maleborn91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et højhus, hvor hver etage er på 3,0m, har en parkeringsplads, hvor en uheldig fodboldspiller sender bolden afsted med en elevationsvinkel på 60 grader og en startfart på 20 m/s. 2 sek. senere klirrer en rude.

a) Hvor langt fra højhuset var fodboldspilleren?

b) På hvilken etage klirrer ruden?

Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med ovenstående? Gerne med en uddybende forklaring. På forhånd mange tak! Ps. det haster!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

a) den vandrette bevægelse er lineær med konstant hastighed. vvandret = 20m/s*cos(60º) = 10m/s       brug s = v*t til at finde afstanden.

b) den lodrette bevægelse er med konstant acceleration -g    og vlodret = 20m/s*sin(60º)

s = -½*9.82*t2 +vlodret*t

ingen ruder bliver knust


Skriv et svar til: Specielle bevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.