Fysik

solens T ved hjælp af strålingsloven

27. september 2010 af YasmineH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

hvordan finder jeg solens temperatur  når jeg har disse oplysninger:  Anvend Solens effekt på P=3,85·10^26 W og Solens radius R = 6,96·10^8 m til at bestemme Solens overfladetemperatur vha. strålingsloven.
Overfladearealet på en kugle (Solen) er O = 4·pi·r^2
 

????

håber der er nogen der kan hjælpe!

på forhånd TakK!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

Strålingstætheden findes som U = P/O

Stefan-Boltzmans lov siger at U = σ*t4        hvor σ = 5,67*10-8 W/(m2K4)       hvoraf T nemt findes.


Svar #2
28. september 2010 af YasmineH (Slettet)

Mange takk!


Skriv et svar til: solens T ved hjælp af strålingsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.