Matematik

differential ligninger hjælp!!!

28. september 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 A+B--> C

deres koncentrationer er defineret ved differentialligninger:

(1) d[A]/dt = -k1*[A]

(2) d[B]/dt= k1[A] - k2 [B]

(3) d[C]/dt = k2[B]

a) k1 og k2 er konstanter som er forskellige

[A]=A0 og [B]=[C]=0 til t=0

skal integrer ligning (1) med denne begyndelsesbetigelse, hvor jeg så skal indsætte resultatet i (2)og integrer med hensyn til [B(t)] med den angivne begyndelsesbetingelse. også skal jeg afslutte med samme procedure for (3)

kiggede lidt og det minder ufattelig meget om y'=-k*y og ved jeg skal benytte den på en eller anden måde ... kan bare ikke se hvordan ?? hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er stort set samme opgave, som du har startet lidt tidligere her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=896169 

Der er ingen grund til at køre samme opgave i flere tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

Faktisk har du oprettet dette spørgsmål for 1 time siden, 2 timer siden, 3 timer siden, 4 timer siden og for 5 timer siden.

Har løst opgaven, men nu gider jeg ikke oploade den.


Svar #3
29. september 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 #2 vil da heller ikke have hele opgaven lavet? vil bare have hjælp til at jeg selv kan, det var da en underlig ting at sige

#1 hmm har jeg virkelig kørt den så meget ? min computer sagde den var blevet slettet så skrev den jo bare igen ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan jo selv se i din profil, hvilke opgaver du har oprettet. Alle disse fra i går, er den samme opgave:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=895920
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=896005
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=896068
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=896169
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=896240 (denne tråd).
 

Den første differentialligning (1) er jo netop af formen y'=-k*y og i flere af dine opgavetråde blev det foreslået, hvordan den skulle løses. Når (1) er løst, indsættes denne i (2), der så kan løses, og dernæst kan (3) løses.


Svar #5
29. september 2010 af Lulluu23 (Slettet)

ja så langt kom jeg.. men har gjordt det forkert,. og igår da jeg kiggede på min profil var der ikke noget.. ja undskyld jeg ikke er tec. geni !!


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af kieslich (Slettet)

Den første differentialligning (1) er jo netop af formen y'=-k*y og i flere af dine opgavetråde blev det foreslået, hvordan den skulle løses.    Dette kræver ikke mere end et enkelt opslag i din formelsamling.

Resten af opgaven tester ikke din matematiske sans, men kun din tekniske sans og om du kan anvende dit CAS værktøj. Derfor nemmere at vise det lavet end forklare hvad du skal skrive i CAS værktøjet.

Lav (1) og skriv resultatet og/eller dine mellemregninger så vi kan hjælpe, så får du resten.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo en dårlig undskyldning. Kig under din egen profil, Forumindlæg. Det drejer sig ikke om at være tec. geni, men om at følge den vejledning, der bliver givet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Se hos somethingelse.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=897781&goto=897904#897904


Skriv et svar til: differential ligninger hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.