Matematik
er det dette et forståelige bevis ?
er igang med at bevise volume formlen via bestemt integral.. ville gerne spørge om i synes den er forståelig nok..
Svar #1
28. september 2010 af bolani (Slettet)
at dømme efter det du har skrevet i dit indlæg, så har jeg meget svært ved at se om dit bevis er forstålig!
Du skal lige have beviset med i indlægget :-)
Svar #2
28. september 2010 af 215 (Slettet)
... undskyld.. troede at jeg kunne jo at skrive det færdig.. det kommer lige om lidt.. undskylder..
Svar #3
28. september 2010 af 215 (Slettet)
så blev jeg færdig.. håber i lige hurtig kunne tjekke den igennem..
Svar #4
28. september 2010 af peter lind
Det er muligvis oversættelsen til OpenOffice, der gør det. jeg læser steder hvor der burde stå Δ et fortegnet V i stedet.
Når jeg ser på de matematiske udregninger ser det ud til at du beregner et rumfang for en cylinder med den mindste radius og et rumfang med den største radius og siger så at det rigtige rumfang ligger der imellem. Det er bare ikke det du skriver i teksten.
Det giver ingen mening at tale om rumfanget i et punkt.
Du beviser sætningen for f(x) positiv og monoton voksende. Den gælder altså også uden de betingelser.
Svar #5
28. september 2010 af 215 (Slettet)
hvad skal jeg gøre for bevise volumen.. og jo du ret med delta
Svar #6
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
#3
Det er ikke nødvendigt at antage, at funktionen f(x) er voksende (det hedder voksende, ikke voksne), kun at f(x) ≥ 0.
Man betragter den infinitesimale cylinder mellem x og x+dx med højde dx og radius f(x) . Rumfanget af denne cylinder er
dV = π·f(x)2·dx .
Det samlede rumfang fra x=a til x=b fås da ved integration (summation)
V = π·a∫b f(x)2 dx
Det er ikke særlig klart skrevet i dit bevis.
Skriv et svar til: er det dette et forståelige bevis ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
