Matematik

Matematik - om ål

29. september 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Min opgave lyder således:

I 1968 blev der fanget 4000 tons ål i Danmark. Efter 1968 er fangsten af ål med god
tilnærmelse aftaget med 5,2 % pr. år.


a) Opstil en model, der beskriver fangsten af ål som funktion af antal år efter 1968.
 

b) Hvor mange procent aftager fangsten af ål i en 5-årsperiode?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Brug renteformlen med negativ rente.


Svar #2
29. september 2010 af Krustin (Slettet)

 Kn * (1 + r)^–n ?


Brugbart svar (3)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kn = K0·(1+r)n med r = -5,2% , K0 = 4000 og n = Y-1968


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af henicole (Slettet)

Er resultatet så -3,06?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fangsten aftager med 5,2% pr. år. På 5 år bliver den relative aftagen r så bestemt ved

1 - r = (1 - 0,052)5 , dvs

r = 1 - (1 - 0,052)5 = 0,234 = 23,4%


Skriv et svar til: Matematik - om ål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.