Matematik

Beregning af vinkel mellem vandret og tangenten til grafen

30. september 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har lidt problemer med opgave 14 i det opgavesæt jeg har vedagt.

a) Jeg indsætter x - værdierne 10 og 25 og ser om y er højere end 8, right?

b) Denne aner jeg ikke hvordan man laver, nogen der kan hjælpe her?

Vedhæftet fil: MAT.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af peter lind

Find  retningen af tangenten  af at hældningen er f'(0 )


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2010 af mette48 (Slettet)

a) ok

b) find f'(0)

tan(v)=f'(0)


Svar #3
30. september 2010 af slapdack (Slettet)

f(x) = -0,2388x^2+0,8693x+2

f ' (x) = 0,8693-0,04776x

0 = 0,8693-0,04776x

x= 18,2 ?

eller er det:

f' ' (0) = 0,8693-0,04776*0 = 0,8693

tan^-1(0,8693) = 41 ?

Hvis en af disse er rigtige, hvorfor kan man da gøre det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2010 af peter lind

Du skal ikke finde løsningen til f'(x) = 0, men finde f'(0) = 0,8693 = tan(α)


Svar #5
30. september 2010 af slapdack (Slettet)

 så vinklen 41 er korrekt?

Hvorfor er det at man kan gøre dette?


Skriv et svar til: Beregning af vinkel mellem vandret og tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.