Matematik

Funktioner, hjælp bedes

30. september 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hej guys jeg har et problem, håber I kan hjælpe mig på vej

Jeg skal angive en forskrift for sammenhængen mellem temperatur y og i x'meters højde, her er det info jeg har: Temperaturen på jordoverfladen er 15ºC. For hver 200m den stiger til vejrs falder temp med 1ºC. Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har en lineær sammenhæng mellem y og x : y = ax + b . Find nu a og b ud fra oplysningerne i opgaven.


Svar #2
30. september 2010 af Bænkebider (Slettet)

Ja, men har problemer, nogen der kan hjælpe??


Svar #3
02. oktober 2010 af Bænkebider (Slettet)

Kan du hjælpe? Jeg har prøvet, kan ikke finde ud af det...


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Brug oplysningerne i opgaven. For hver 200m stigning i højden x falder temperaturen 1ºC . heraf findes hældningskoefficienten til

a = -1ºC/(200m) .

Temperaturen y ved jordoverfladen (x=0) er 15ºC. Heraf ses, at b = 15ºC . Altså

y = -(1ºC/(200m))·x + 15ºC


Skriv et svar til: Funktioner, hjælp bedes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.