Matematik

vis isolering af r trin for trin

01. oktober 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har dette udtryk 

202 = (2r)2 +(2t)2

r2 = 100-t2

hvordan kommer vi frem til det? 

nogle der kan/vil vise det trin for trin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af mathon

                          202 = (2r)2 + (2t)2

                          400 = 4r2 + 4t2                      divider med 4 på begge sider

                          100 = r2 + t2                           subtraher t2 på begge sider         

                          100 - t2 = r2 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2010 af Duffy

Hermed er r endnu ikke blevet isoleret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske ikke, men spørgsmålet, der blev formuleret i #0 , "hvordan kommer vi frem til det?", blev da besvaret fuldstændigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2010 af Duffy

#3: Næh ! Bemærk overskriften . . .


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, jeg har set overskriften, og vi kan jo diskutere semantik hele aftenen; men jeg lægger mere vægt på indholdet i opgaven end på de ofte intetsigende opgavetitler. Opgavestilleren beder udtrykkeligt om at få anvist, hvorledes man kommer frem til resultatet i #0, og det blev da til fulde besvaret af mathon i #1.


Skriv et svar til: vis isolering af r trin for trin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.