Matematik

en cirkel

01. oktober 2010 af larsen1111 (Slettet)

 Hej alle, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.

Opg: en cirkel er givet ved : ax^2 -12x + ay^2+ 16y = 0 , a er en konstant. og opgaven lyder på at bestemme a, radius er 5

hilsen morten


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

ax^2 -12x + ay^2+ 16y = 0            deler alle led med a og omskriver nogle af leddene

x2-2*6/a*x + y2+2*8/a* y =0

x2-2*6/a*x +(6/a)2+ y2+2*8/a* y + (8/a)2 =(6/a)2+(8/a)2

(x-6/a)2+(y+8/a)2=52 da radius er 5

52=(6/a)2+(8/a)2

25=(36+64)/a2

a2=100/25

a=±2


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2010 af NejTilSvampe

oh glemte det er 5^2 :o

anyway, brug #1's :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#2 hvor? glemte du at læse hele linien?;-)


Svar #4
01. oktober 2010 af larsen1111 (Slettet)

tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.