Fysik

Hastig hjælp !

05. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Kan nogen hastigt hjælpe mig med opgave 7 og 8 på side 1, opgave 12 på side 2, og opgaven om hvordan et pendul hænger på vej ned af en bakke ..

Please kan nogen hjælpe ,..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Send bogen med posten så kigger jeg på det.


Svar #2
05. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet)

Jeg har lavet det hele nu , men jeg mangler kun opgave 7 og 8 ;(

Og hvis du skulle bruge det så har jeg beregnet vognens energi til : 312276 J


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

7)   Effekten P = energi/tid      energien er den potentielle energi du fandt i 6).  Den har motoren jo tilført.  Tiden er den tid du fandt i 2).  så lang tid tog motoren om det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

8) gentag udregningerne fra 6) men nu med massen m = massen af vognen + massen af 22 pasagerer.   antag at de i gennemsnit vejer 70kg.

gentag udregningen fra 7).

Omregn dit resultat til kWh, og sammenlign med oplysningen fra rutchebanen


Svar #5
05. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet)

jeg er virkelig i tvivl med 8 , forstår ikke helt ... :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

I 6) udregnede du den potentielle energi for vognen alene. nu skal du udregne den for vognen plus 22 passagerer.

derefter dividerer du den potentielle energi med tiden fra 2).   skriv lige resultatet med enheder så laver vi omregningen senere,


Svar #7
05. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet)

okay .

dvs.

E_pot = m * g * h
= 2650 + (70 * 22) * 9,82 * 12
= 493749,6 J

493749,6 J / 15 s = 32916,64 ....


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#7

okay .

dvs.

E_pot = m * g * h
= (2650 + (70 * 22)) * 9,82 * 12
= 493749,6 J

= 493.75 kJ                            ifølge papiret er 1kWh = 3600 kJ så omregningsfaktoren er    1kWh/3600kJ :

= 493.75kJ*1kWh/3600kJ

=......     kWh            bemærk at kJ kan forkortes væk.

havde vi egentlig ikke brug for: 493749,6 J / 15 s = 32916,64 ....


Svar #9
05. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet)

men hvis jeg siger

493.75kJ*1kWh/3600kJ
= 0,13715

Det ser lidt forkert ud .

hvad med:

493.75kJ*3600 kJ / 1 kWh
= 1777500 kWh


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

en 60W pære der lyser i 15 sekunder bruger 0.00025kWh.

det første resultat svarer til 548.6 pærer. det andet til ca. 7110000000 pærer.

Hvad synes du lyder mest rimeligt ???


Skriv et svar til: Hastig hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.