Fysik

Søger lidt hjælp til fysik opgave om kræfter

09. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 Søger lidt hjælp til denne opgave

opgave b

jeg ved at der er 4 kræfter, træk,gnidning,tyngde og luft som påvirker slæden

Ft har jeg fundet til at være 3,437*10^6 N

men hvordan finder jeg træk når den også hælder ?

Vedhæftet fil: opgave b.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

F(nedad bakken)  = Ft*sin(5)   Lav en tegning og forklar.

FN =  Ft*cos(85)      Fgnid = gnidningskoefficienten*FN     Fluft = 0N

Ud fra tegningen er det nu nemt at finde Ftræk


Svar #2
10. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 er fn luftmodtanden og hvorfer ganger du med cos5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

der er ingen luftmodstand.  Tyngdekraften deles i to kræfter: en vinkelret på planen (modsat og lige så stor som normalkraften FN) og en langs med planen. Lav en tegning og lav opdelingen af Ft, så ses det nemt hvor sin(5) og cos(5).

skrivefejl i #1 der skal stå cos(5)


Svar #4
10. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 hmm.. min tegning ser således ud..

Vedhæftet fil:SCAN0034.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Du mangler at indtegne den del fra tyngdekraften som trækker bagud. tegn den i forlængelse af gnidningskraften eller lige ved siden af. Men ellers meget fint.


Svar #6
10. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 Men jeg har kaldt den for Fn for luft.. jeg forstår ikke hvad du helt mener med 2 tyngdekrafter..  og hvad mener du med tyngdekraft i forlængelse af gnidning ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Der er ingen luft kræfter.  Find din bog og læs alt om normalkraften.


Svar #8
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 der står intet om normalkraft i min bog...


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Hvad hedder den bog??


Svar #10
11. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 FysikABbogen 2

og fysikABbogen 1


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Der står alt du bør vide om normalkræfter. Jeg underviste efter dem sidste år. Der er et billede af en cykelrytter et eller andet sted. find det . der er alle relevante kræfter indtegnet. meget illustrativt.


Skriv et svar til: Søger lidt hjælp til fysik opgave om kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.