Matematik

Hvilken værdi har K i andengradsligningen, hvis der kun er én løsning?

10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet) - Niveau: A-niveau

 <span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language: DA;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">For hvilke værdier af k er kx^2+kx-2=0 en andengradsligning med netop én løsning?

Jeg sad og lavede noget af min mataflevering med nogen andre, de sad og forklarede den, men forstår det stadig ikke. Der var én der sagde noget med at det skulle være et minustal? 
Jeg er virkelig forvirret!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af peter lind

Se svaret på dit foregående spørgsmål.


Svar #2
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 okay, så man skal bare gøre det samme? Mange tak!


Svar #3
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 Jeg har så gjort det her;
a= kx^2 b=2 c=0
d=b^2-4ac=d=4

Som så skulle give -2/kx^2 og 0
Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2010 af peter lind

a=k, b=k,  c=-2


Svar #5
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 så har jeg regnet diskriminanten til at være k^2+8k
Det kan da ikke passe, kan det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af peter lind

Hvorfor kan det ikke passe?. Det er faktisk rigtigt.


Svar #7
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 Jeg er ikke så meget inde i det, troede kun det kunne være et tal, som kunne være diskriminanten. 
Men så forstår jeg ikke hvordan jeg så skal regne det herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2010 af peter lind

Diskriminanten skal være 0, så du skal løse ligningen k2-8k =0


Svar #9
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 okay, så har jeg gjort sådan her:
a=k b=-8 c=0
d=b^2-4ac=d=64
som så bliver o og 8/k
Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2010 af peter lind

a=1. Den kan løses nemmere ved  at sætte k ud foran en parantes. Det er k, der er den ubekendte.


Svar #11
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 jeg forstår ikke helt. Hvorfor skal a være 1?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2010 af peter lind

Koefficienten til k2 er 1


Svar #13
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 okay, så har jeg gjort sådan her:
a=1 b=-8 c=0
d=b^2-4ac=d=64
og så har jeg fået 0 og 8 som det endelige resultat.
Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. oktober 2010 af peter lind

ja


Svar #15
10. oktober 2010 af PiratosXL (Slettet)

 Mange tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. oktober 2010 af andershorsted (Slettet)

Det er kun k=8 der er det endelige resultat.

For k=0 bliver din oprindelige ligning ikke en 2. gradsligning men det ugyldige udtryk -2=0


Skriv et svar til: Hvilken værdi har K i andengradsligningen, hvis der kun er én løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.