Matematik
Omkreds af en parabel?
Jeg har en opgave hvori jeg har en parabel, jeg har fundet forskriften for den.
Hvordan kan jeg så finde omkredsen af den?
(evt. bare en formel for det)
Svar #1
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)
Parabelen strækker sig til uendelig i to retninger. Man kan ikke definere omkredsen af en parabel.
Hvad går opgaven ud på?
Svar #2
12. oktober 2010 af Nico91 (Slettet)
Beregn knastakslens omkreds samt tværsnitsareal.
Det vil sige at der er en cirkel og som er sat sammen med en parabel.
Jeg har også dens afgrænsninger.
forskrift parabel: y=-0,06545x^2+30 og afgrænsningen: -18,48 til 18,48
Svar #3
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)
Så skal du beregne kurvelængden af parabelen på intervallet [-18,48 ; 18,48] . Det er
L = a∫b (1+ (f '(x))2)1/2 dx ,
hvor f(x) er forskriften for din parabel, og a = -18,45 og b = 18,45 .
Skriv et svar til: Omkreds af en parabel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
