Matematik

Kloge mennesker .. (Lektier)

14. oktober 2010 af JustMyName (Slettet)

- Har et mindre problem med denne opgave, og håber på lidt hjælp ..


Trælasthandelens brancheforening har undersøgt efterspørgsels- og udbudsforholdene
for den mest anvendte type søm, og de mener at kunne estimere markedets
efterspørgsel efter denne type søm over en periode på en måned ved følgende
funktionsudtryk:
Qd = 125.000 – 5.000P
Udbudet U på det samlede marked kan beskrives ved følgende udtryk:

Qs = 6.000P – 62.000
Efterspørgsel og udbud måles i antal æsker med søm (à 50 stk.), og prisen måles i kr.
Spm 1) beregn ligevægtspris og mængde samt indtegn efterspørgsels- og udbudskurven i et pris- mængde diagram
Spm 2) beregn Forbrugeroverskuddet og Producentoverskuddet i ligevægten fundet i spm 1)
Spm 3) hvor stor er efterspørgslens priselasticitet i ligevægtspunktet
Spm 4) hvor stor er udbudselasticiteten i ligevægtspunktet
Antag nu, at boligbyggeriet tager et opsving på grund af nye gunstige
finansieringsmuligheder og lav rente. Dette smitter af på efterspørgslen efter
byggeartikler, herunder søm. Efterspørgslen efter søm kan herefter angives som

E = 158.000 – 5.000P
Spm 5) bestem den nye ligevægtspris og mængde og indtegn denne i et diagram.
Spm 6 ) beregn Forbrugeroverskuddet og Producentoverskuddet i den nye ligevægt fundet i spm 5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

P må være prisen på sømmene.

Ligevægt er vel når udbud = efterspørgsel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

1)     Qd = 125.000 – 5.000P efterspørgselsmængden
         Qs = 6.000P – 62.000 udbudsmængden P = prisen


efterspørgsel = udbud Qd =Qs

125.000 – 5.000P = 6.000P – 62.000 ⇒ P =17kr (ligevægtsprisen)

find ligevægtsmængden Q = 6000*17 - 62000

 4) Ny efterspørgsel E = 158.000 – 5.000P
uudbudsmængde stadig den samme Qs = 6.000P – 62.000 E = Qs 6.000P – 62.000 = 158.000 – 5.000P

find den nye udbudspris og sæt den nye udbudspris ind i en af de 2 formler for E eller Qs
 


Skriv et svar til: Kloge mennesker .. (Lektier)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.