Matematik

MATEMATIK C-NIVEAU; Hjælp :(

14. oktober 2010 af helpmehelpyou (Slettet)

Kunne I forklare mig hvordan jeg regne de følgende opgaver ud?
- har simpelthen givet op.

Værdien af en brugt bil af et bestemt mærke er beskrevet ved forskriften
V(t) = 800.(t2-20.t + 100)
hvor t er tiden i år efter købet af bilen. Modellen gælder for
a) Er funktion voksende eller aftagende?

b) Hvad er bilens nyvognsværdi?


c) Hvornår er bilens værdi nul?

- på forhånd, tak gutter.
much love!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er samme opgave som du har kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=904998

hvor du har fået hjælp.

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave.


Svar #2
14. oktober 2010 af helpmehelpyou (Slettet)

Min computer er en lille smule "messed up" så jeg var ikke helt sikker på at jeg havde sendt mit spørgsmål..


Svar #3
14. oktober 2010 af helpmehelpyou (Slettet)

sorry guys :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2010 af duythan (Slettet)

hvis du skrive hele tekst i din opgave, kan vi løse den men jeg jeg tro at du har ½ oplysning . jeg går ud fra din forskifte jeg har

ax2+bx+c=0 

her er a2 - 4b > = 0  x = (-b±√b2 -4ac):2a

så vi kan sammen ligne din forskifte

 V(t) =800(t2 - 20t + 100)

hele og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2010 af duythan (Slettet)

a2 - 4b fejl i sted for  B2-4ac betegn


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opgaven kan nu godt besvares ud fra det i #0 oplyste.

a) Undersøg fortegnet for V'(t) for t ≥ 0 indtil

b) Bilens nyvognsværdi er V(t) for t = 0, altå V(0)

c) Dette besvares ved at løse ligningen V(t) = 0. Bemærk, at diskriminanten er d = 0, så der er kun een rod.

Det hele ses nok enklere ved at bemærke, at V(t) = 800·(t-10)2 .


Skriv et svar til: MATEMATIK C-NIVEAU; Hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.