Kemi

Beregne pH

14. oktober 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg skal beregne pH i en 0,01 M NaOH.

Normalt vil jeg sige at NaOH er en stærk base. Men kan jeg også kalde det en stærk base ved sådan en svag koncentration?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2010 af mathon

styrke
           er sammenligning af syrers/basers ioniseringsgrad ved samme koncentration

   så du kan fastholde, at NaOH er stærk - uanset koncentrationen

                       pOH = -log[[OH- ]) = -log(10-2) = 2

ved 25ºC
                      pH = 14 - pOH = 14 - 2 = 12


Skriv et svar til: Beregne pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.