Matematik

Linjers indbyrdes beliggenhed?

17. oktober 2010 af trineardal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en projekt opgave, og har fået spørgsmålet der lyder:

Lad os betragte to linjer L1 og L1 med ligninger
a1x+b1y=c1
a2x+b2y=c1

Gør rede for at der er tre muligheder for linjernes indbyrdes beliggenhed og gør rede for at dette svarer til, at de to ligninger med to ubekendte har uendelige mange, ingen eller netop en løsning.

Man kan afgøre om to ligner skærer hinanden ved hjælp af ligningssystemets hoveddetterminant d, defineret ved
d = l a1  b1 l
      l a2  b2  l
 

Håber nogle kan hjælpe! 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2010 af mathon

                     Dx = D·x      og   Dy = D·y

   for
             D≠0        én løsning

             D=0        Dx = Dy = 0    uendeligt mange løsninger

                            Dx ≠ Dy          ingen løsninger
                        
  


Svar #2
18. oktober 2010 af trineardal (Slettet)

Men hvordan beviser jeg dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2010 af mathon

ved vektoriel determinantregning


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2010 af mathon

se


Skriv et svar til: Linjers indbyrdes beliggenhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.