Matematik

Konvergent, uendelige rækker

23. oktober 2010 af pura (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kan man vise, at en uendelig række konvergerer på et defineret interval?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Menes der her en potensrække? Man kan bestemme rækkens konvergensradius.


Svar #2
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Den uendelige række er:

f(x) = sin^n(x)                               hvor x tilhører intervallet I = ]-pi/2,pi/2[

Jeg ved ikke hvordan man laver summationstegn, men der er et summationstegn foran sin, hvor n = 0 og går mod uendelig.


Svar #3
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

geometrisk række


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er det i forbindelse med Fourier rækker?


Svar #5
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

det er i forbindelse med uendelige rækker og geometriske rækker


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Rækken ser således ud:

f(x) = ∑n=0 sinn(x) = ∑n=0 (sin(x))n

Det er en potensrække i sin(x) . Se på, hvor rækken  ∑n=0 yn er konvergent, og benyt så substitutionen sin(x) = y .


Svar #7
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Den er konvergent for y>0. Er det det, du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Rækken er konvergent for |y| < 1 . Oversæt nu det til x .


Svar #9
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Ja, hov :S. At sin(x)<1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, |sin(x)| < 1 .


Svar #11
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Men, jeg havde jo et interval, hvor der var en negativ værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Et interval, i hvilket |sin(x)| < 1 er ]-π/2 ; π/2[ , idet

x ∈ ]-π/2 ; π/2[  ⇒ |sin(x)| < 1
 


Svar #13
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Er det også argumentet for, at den er konvergent i det interval?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, rækken i y er konvergent for |y| < 1, så rækken i x er konvergent for |sin(x)| < 1, dvs for |x| < π/2 . Der findes selvfølgelig også andre intervaller , på hvilke rækken i x er konvergent.


Svar #15
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Men, vi har ikke lært noget om substitution, så ville det være en god ide at argumentere på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Der er ikke noget specielt at lære om substitution her. Det er blot et spørgsmål om at oversætte y til sin(x).


Svar #17
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Ok, tak for hjælpen


Svar #18
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Jeg skal også vise at f = 1/(1-sin(x)) er monotont voksende på hele intervalet I, hvor f: I -> R

Jeg har tænkt mig at differentiere ligningen. Og hvis f' er større eller lig med 0 for x større eller lig med 0, da er f monotont voksende på I. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. oktober 2010 af peter lind

Ja. Det er en mulighed


Svar #20
23. oktober 2010 af pura (Slettet)

Det er den rigtige metode?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.