Matematik

Renter

26. oktober 2010 af Christiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

47)  8000 kr, giver 20 kr. i rente på et år på en lønkonto. Hvad er den årlige rentesats så ??

48) Renten i et halvt år af 6000 kr. til 3% p.a. er ????

+ hvordan løser man opgaverne ? :o


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af mathon

       8000 kr giver 20 kr. i årsrente

       100 kr giver (20/80) kr = 0,25 kr i årsrente

den årlige procentsats er hvad 100 kr giver i rente
og
er således
                        p = (1/4) % p.a.


Svar #2
26. oktober 2010 af Christiiie (Slettet)

 Så den årlige rentesats er 25% ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af mathon

#2

 Så den årlige rentesats er 0,25%


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

er 48) ikke 6090kr?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af mathon

   48) Renten i et halvt år af 6000 kr. til 3% p.a. er

         R = (6000kr) ·0,03·(1/2) = 90 kr


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

nåår jeg plussede bare

Er rente altid noget der bliver sat til vores konto, altså som ikk bliver trukket ud fra de penge vi indsætter ?

håber du forstod


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

eller ka du bare forklare hva rente er og hvorn man regner det ud, altså jeg mener : er renter noget man altid plusser til vores konto, eller nogen der bliver trukket ud fra vores konto


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2010 af mathon

                         ...renter adderes til indeståender og gæld...


Svar #9
27. oktober 2010 af Christiiie (Slettet)

 Tak mathon ! :-)


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.