Matematik

Areal af trekant

26. oktober 2010 af soffi22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har de tre vinkelspidser i en trekant og jeg skal finde arealet. Hvordan gør jeg?

A (8,4,-3)

B (5,2,6)

C (9,11, -4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af peter lind

Find vektorerne AB og AC- Arealet er den numeriske værdi af ½ * skalarproduktet mellem AB og AC


Svar #2
26. oktober 2010 af soffi22 (Slettet)

AB er det så B minus A? AB(-3,-2,9)??

Eller hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af mathon

             →
            AB = [-3,-2,9]

            →
            AC = [1,7,-1]

trekantarealet
er lig med halvdelen af determinantens numeriske værdi


Svar #4
26. oktober 2010 af soffi22 (Slettet)

Men hvordan kan vinkelspidser bare blive lavet om til vektorer lige pludselig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af mathon


                →     →     →
               AB = OB - OA

                →      →     →
               AC = OC - OA


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2010 af peter lind

#1 Jeg var lidt uopmærksom, da jeg skrev #1. Jeg så ikke at det var 3 dimesionale vektor. Arealet bliver i stedet ½|AB×AC|


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af mathon

og jeg sov også lidt

3D

              trekantsarealet
                 er
                                          →     →
                                (1/2)·|AB x AC|
                                                 


Svar #8
26. oktober 2010 af soffi22 (Slettet)

nu får jeg ABxAC = [-61,6-19]

Hvordan kan jeg dividere med 2 her?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2010 af peter lind

Du skal finde længden af den vektor. Del derefter resultatet med 2


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.