Fysik

Energi

26. oktober 2010 af Matersvært (Slettet)

Hej alle

Jeg har et problem med denne opgave:

Hvis man vil opnå et energiindhold 700 MJ, hvor mange liter diselolie har man så brug for?

Er der en formel for hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af mathon

brændværdi for dieselolie = 42,1 MJ/kg
densitet = 1,365·105 kg/m3


Svar #2
26. oktober 2010 af Matersvært (Slettet)

42,1/700 MJ = 16,32


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af mathon

                700 MJ = m·(42,1 MJ/kg)

                m = (700 MJ) / ((42,1 MJ/kg) = 16,63 kg

                m = V·d

                V = m/d = (16,63 kg) / (1,365·105 kg/m3) = 1,218·10-4 m3 = 0,1218 L = 121,8 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af Vesteur (Slettet)

Hmm... Der er vist noget galt med den givne værdi for dieseloliens densitet.
 

Dieselolie er lettere end vand, og vand vejer 1kg/l = 103kg/m3.

Jeg tror at en mere korrekt værdi er i omegnen af 0.8 kg/l

/Christian


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af mathon

dieselolie - fueloil ?

      V = m/d = (16,63 kg) / (800 kg/m3) = 0,0208 m3 = 20,8 L


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.