Matematik

HURTIGT! Parameterfremstilling

27. oktober 2010 af jffdu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan simplethen ikke forstå hvordan jeg skal gøre med den her opgave:

Bestem en parameterfremstilling for linjen m gennem A og B, når A(1,2,2) , B(3,-4,-2)

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

En parameterfremstilling for et punkt P(x;y;z) på linien gennem punkterne A og B er

OP = OA + t·AB , t ∈ R


Svar #2
27. oktober 2010 af jffdu (Slettet)

Ja, men skal man ikke først finde en retningsvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, vektoren AB er jo en retningsvektor for linien.


Svar #4
27. oktober 2010 af jffdu (Slettet)

Kan det så passe at retningsvektoren er (1,3,2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Koordinaterne for vektoren AB findes ved at trække koordinaterne for punktet A fra koordinaterne for punktet B:

AB = OB - OA


Svar #6
27. oktober 2010 af jffdu (Slettet)

Ja, det har jeg gjordt, det bliver (2,6,4) hvordan kommer jeg så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er nu stadig ikke rigtigt. Men det rigtige resultat indsættes så i parameterfremstillingen i #1.

AB = OB - OA = (3 ; -4 ; -2) - (1 ; 2 ; 2) = (3-1 ; -4-2 ; -2-2) = ?


Svar #8
27. oktober 2010 af jffdu (Slettet)

Okey, tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: HURTIGT! Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.