Matematik

Vektorer: Ligning for tangent i P og parameterfremstilling

31. oktober 2010 af Bøllemis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er helt ny indenfor dette område af matematiken, så hvis nogle kan hjælpe mig med den her opgave, vil jeg blive utrolig glad:

En cirkel har ligningen: (x-y)^2+y^2=25

a) Bestem en ligning for tangenten til cirklen i P(4,4)

b) Bestem en parameterfremstilling for den rette linje l, der går gennem punktet Q(-3,7) og står vinkelret på t


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

           "cirkelligningen" er skrevet forkert


Svar #2
31. oktober 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Ups, cirklens ligning er (x-7)^2+y^2=25


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af mathon

 vektoren
                        CP = [4-7,4-0] = [-3,4] er normalvektor til den søgte tangent.

Når Q(x,y) er et vilkårligt punkt på denne men forskelligt fra (4,4)
haves
   at     skalarproduktet af

                     vektor CP og vektor PQ = [x-4,y-4] er lig med 0

                                 [-3,4] • [x-4,y-4] = 0

                                 -3(x-4) + 4·(y-4) = 0

                                 -3x + 12 + 4y - 16 = 0

                              t:    y = (3/4)x + 1


Svar #4
31. oktober 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Tak for hjælpen, kan du hjælpe mig ligeså med b) og tjekke om mit svar i den anden opgave, du har svaret mig på er rigtig? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af mathon

                        

                                         CP = [-3,4] er retningsvektor for L


Svar #6
02. november 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Tusind tak (:


Skriv et svar til: Vektorer: Ligning for tangent i P og parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.