Matematik
Cirkel
13. april 2005 af
KR. (Slettet)
Halløjsa! har et lille problem med flg. opgave:
I et koordinatsystem er der givet 2 puntket A(0,4) og B(8,0).
Bestem en ligning for den cirkel C, der har midtpunktet M af AB som centrum og AB som diameter.
Jeg har bestemt centrum (4,2), men hvordan kommer jeg videre herfra?
I et koordinatsystem er der givet 2 puntket A(0,4) og B(8,0).
Bestem en ligning for den cirkel C, der har midtpunktet M af AB som centrum og AB som diameter.
Jeg har bestemt centrum (4,2), men hvordan kommer jeg videre herfra?
Svar #1
13. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Beregn cirkeldiameteren
d = dist(A,B) = 2r
og halvér resultatet. Dermed har du cirklens radius og koordinatsættet til centrum, hvorved en ligning for cirklen - på standardform - let kan opskrives.
//Singularity
d = dist(A,B) = 2r
og halvér resultatet. Dermed har du cirklens radius og koordinatsættet til centrum, hvorved en ligning for cirklen - på standardform - let kan opskrives.
//Singularity
Skriv et svar til: Cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
