Matematik

Vis rektanglets Areal kan udtrykkes via. en formel

31. oktober 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som overskriften siger skal jeg vise at denne forskrift udtrykker at areal.

Forskriften er -2x3+18x

Derudover er der en tegning som ca. ligner den her...( har vedlagt en skitse af hvordan tegningen ser ud )

Ville være meget glad for et par hints til hvordan denne skal løses!

Vedhæftet fil: hmm.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af NejTilSvampe

 rektanglets areal er 

A = 2*f(x0)*x0

som du kan se afhænger det af funktionsforskriften. Men ud fra den forskrift du har opgivet og tegningen går jeg ud fra det er parablen  y = -x^2 + 9   ??

for så får du 

A = 2x(x^2+9) = -2x^3 + 18x


Svar #2
31. oktober 2010 af TheLost (Slettet)

ah ja, du har fuldstændig ret... undskylder manglende information!

og mange tak !


Svar #3
31. oktober 2010 af TheLost (Slettet)

Hmm, jeg forstår det kun halvt... Kan ikke helt gennemskue det med (x,f(x)) og (x,0) ... Kan du skære det lidt mere ud i pap for mig? forstå ikke helt hvordan du kommer til 2*f(x0)*x0


Svar #4
31. oktober 2010 af TheLost (Slettet)

Nå, efter noget tid fandt jeg da ud af det =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af NejTilSvampe

 undskyld har først set det nu. Men det er jo fordi at 2*x er længden af den vandrette side og f(x) er længden af den lodrette side.


Skriv et svar til: Vis rektanglets Areal kan udtrykkes via. en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.