Matematik

Matematisk model

01. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har N(t)= 800/ 1+99*e^ -0,5x

Modellen viser antal smittede mennesker under en influenzaepidemi til tiden t (i dage=

Jeg skal finde N'(12) og forklare hvad dette tal betyder. Når jeg har differentieret den og sat 12 ind på x plads, er det så ikke bare hvor mange der bliver smittet ved dag 12?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af NejTilSvampe

normalt siger man at det er hvor mange der bliver smittet om dagen ved dag 12. For det er ikke nødvendigvis præcis den værdi der bliver smittet ved dag 12, så skal du snarre tage N(12)-N(11), hvis det er det man vil finde. Men det er ikke helt forkert det du siger efter min mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af peter lind

N'(12) angiver hvor mange der bliver smittet pr. døgn efter 12 døgn. N(12)-N(11) angiver hvor mange der er blevet smittet i perioden mellem 11 døgn og 12 døgn


Svar #3
01. november 2010 af slapdack (Slettet)

 Ja, men hvis jeg siger N(12)-N(11) får jeg ikke det samme som N'(12)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af peter lind

Prøv at regn de 2 tal ud.


Svar #5
01. november 2010 af slapdack (Slettet)

 Har jeg. 

N(12)= 642,366

N(11)=569,56

N(12)-N(11)=  ca. 72,8

N'(12)= 62,28 (medmindre min grafregner har differentieret forkert) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2010 af peter lind

Så det er altså ikke det samme. N'(12) fortæller hvad der sker præcis efter 12 døgn. N(12)-N(11) hvad der sker mellem døgn 11  og døgn 12. Hvis N'(t) er aftagende må der forventes at det første bliver mindst.


Svar #7
01. november 2010 af slapdack (Slettet)

 Korrekt·

.


Skriv et svar til: Matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.