Kemi

svag og middelstærk syre

01. november 2010 af mary94 (Slettet)

Heej jeg er igang med at skrive en kemi rapport med titlen " pH i vandige opløsninger " . Jeg er igang med teori delen, og jeg har skrevet om hvordan man bestemmer pH'en i Svag base og middelstærk base.. Men nu skal jeg skrive formelen for SVAG SYRE og MIDDELSTÆRK SYRE ... Men jeg og min kammerat er lidt uenige med hinanden omkring formelerne .. Men ifølge min mening tror jeg at formelen for SVAG SYRE ER :

pH = ½ · ( pKs - log(cs))

og middelstærk syre er:
 

pH= - log ( -Ks + √Ks2 + 4 · Ks · Cs ) / 2 

( kvadratrods tegnet dækker hele formelen kunne bare ikke få den til det ) :P ..

Men håber nogen af jer kan se om det er den rigtige og hvilken der er forkert :D

på forhånd taaak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af NejTilSvampe

det er korrekt. Men har i overvejet at kigge i en formelsamling? :p det sparer alligevel noget tid.

Formelen for middelstærk syre kommer iøvrigt fra:

Ks = [H3O+]2 / (Cs - [H3O+])

da pH= -log[H3O+]


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af mathon


Skriv et svar til: svag og middelstærk syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.