Matematik

Passer det her??

02. november 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Tabellen viser sammenhængen mellem mængden af stabilgrus og den samlede pris inkl. kørsel hos en bestemt vognmand.

Mængden af stabilgrus (i m3)                        3                     8
Prisen (i kr.)                                                    2021              3306

Det oplyses, at der er en lineær sammenhæng mellem prisen og mængden af stabilgrus, som kan
skrives på formen f(x)=ax+b,
hvor x er mængden af stabilgrus (i m3) og f(x) er den samlede pris (i kr.). a) Bestem tallene a og b.

a) Bestem a og b 

a= Prisen for gruset
b= Prisen for kørslen

Er der nogle som kan fortælle mig om det passer? :-) er lidt usikker på b?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af peter lind

Det lyder rimeligt nok; men det er irrelevant for spørgsmålet


Svar #2
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

Hvad skal jeg så ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af peter lind

Du skal finde den lineære funktion f(x) for hvilken der gælder f(3) = 2021 , f(8) = 3306


Svar #4
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

 f(3) = 2021*3 + ?

 f(8) = 3306*8 + ?

er det dét du mener? 


Svar #5
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

 De vil jeg have skal finde den almindelige lineære funktion . 

altså f(x) = ????


Svar #6
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

 f(x)=1285*x+736


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Du finder a således:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (3306 - 2021) / (8 - 3) = 1285 / 5 = 257

Nu har du altså "a" på plads:

f(x) = 257x + b

Find nu "b" ved at sætte værdierne (3, 2021) ind

2021 = 257*3 + b ⇒ b = 1250

funktionsforskriften hedder da:

f(x) = 257x + 1250


Svar #8
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

tak for det ;-)


Skriv et svar til: Passer det her??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.