Matematik

cos og sin

03. november 2010 af lene0054 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave!

i trekant ABC er side a =47, side c = 150 og vinkel C = 111 grader

Jeg skal beregne vinkel A, men kan ikke finde ud af om jeg skal bruge cosinus eller sinus relationerne. Jeg håber nogen kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Teazy (Slettet)

Brug sinusrelationerne :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 Du skal bruge Sinusrelationen, da formlen kan skrives på to måder sin(A) / a = sin(C) / c og a / sin(A) = c / sin(C)

I det her tilfælde kan du jo starte med at sige

                sin(111) / 150 = Sin(A) / 47

            sin(111)/150*47 =Sin (A)

sin-1(sin(111)/150*47) = A

sådan ville jeg ihvertfald løse den, og ifølge min lommeregner bliver det cirka 17, du kan jo lige tjekke om det stemmer overens, ved at udføre sin(111) / 150 = Sin(A) / 47 hvor A er 17.

Mvh.

Drengen fra 9 :)

 kilder: http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelation


Svar #3
04. november 2010 af lene0054 (Slettet)

Hvorfor har du vendt formlen om? Er der en grund til det? Sinus relationen hedder jo: a/sin(A) = b/sin(B)=c/sin(c), men du har sagt sin(c)/c.

Når man vender formlen som jeg ville vende den, kan mit regneprogram ikke udregne resultatet. Det kan godt regne din metode, men er det så det rigtige resultat?


Svar #4
04. november 2010 af lene0054 (Slettet)

Jeg ville sige at det blev til

sin-1(150/sin(111)*47) = A


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2010 af mathon

      sinusfælden undgås, da en trekant højst kan have én stump vinkel

      Aspids = sin-1(a·sin(C)/c) = sin-1(47·sin(111º)/150)


Svar #6
04. november 2010 af lene0054 (Slettet)

Så formlen vendes når vinklen er stump?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2010 af mathon

Nej
men
               sin(V) = sin(180º-V)    
hvor regnemaksinen giver

               dig den spidse vinkel V
mens
              Vstump = 180º - V


Skriv et svar til: cos og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.