Matematik

Rente...

04. november 2010 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et opgave som jeg forstår ikke hel...

Den lyder sådan:

A skal bruge 20.000 kr. til et bestemt formål om seks år.

Hvormange penge skal han sætte til side nu, når banken giver 4,2 % p.a. med halvårlige rentetilskrivninger?

Det jeg ikke forstår er halvårlig rentetilskrivninger????

Håber nogen ville hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af Euroman28

Du skal bruge renteformlen

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
04. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Det ved jeg godt, jeg regner det ud men for ikke den rigtig resultat.

Der står jo halvårlig rentetilskrivninger, skal man gøre noget bestemt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2010 af mette48 (Slettet)

n er antal af rentetilskrivninger så det bliver 6*2

samtidig gives der kun 4,2/2 % = 2,1 % ved hver rentetilskrivning


Svar #4
04. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Her er mit regnestyk:

Ko = Kn / (1+r)n

Ko= 20.000 / 1+0,0426

Ko= 20.000 / 1,27 = 15.798,02 kr.

MEN DEN RIGTIG RESULTAT SKAL VÆRE:

15.585,51 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Læs hvad Mette skrev: 

n sættes til "12", da der er halvårlige rentetilskrivninger er der 12 i alt.

r sættes til "0,021" da det kun er den halvårlige rente, du skal regne med.


Svar #6
04. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Okey, det har jeg prøvet men resultatet bliver stadig forkert?


Svar #7
04. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Øhhmm.. Er der nogen der kan hjælpe?

Jeg regner og regner men resultatet bliver forkert.

Hvad kan det skyldes, kan det være at facislisten er forkert eller er det bare mig??


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2010 af mathon

                                Ko = 20.000·1,021-12 = 15.585,51


Skriv et svar til: Rente...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.