Matematik

Ligning - gange efter parantesen?

06. november 2010 af anetteogjesper (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har denne ligning, som skal laves, men kommer lige pludselig i tvivl, hvad jeg gør, når gange står bagved parantes og ikke foran?

14 ·(15x+12)=(8+10x)·21

Håber der er nogen, der kan svare på mit spørgsmål.

Mange hilsner

Anette


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Du "ganger ind" som normalt og får da også således:

14 ·(15x+12)=(8+10x)·21    =>       210x + 168 = 168 + 210x


Det stemmer jo fint :D

Det er det tilsvarende man ville gøre hvis der bare havde været tal i parentesen:

(8*10) *21  => 80 *21 = 21 * (8*10) = 21 * 80 = 1680

Der er det jo samme udfald

Håber det var forklaring nok


Svar #2
06. november 2010 af anetteogjesper (Slettet)

Ja, det mente jeg også :-)  Tak

Er svaret så ikke x = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Det er den bl.a.

Da ligningen ser ens ud på begge sider af lighedstegnet må alle værdier for x kunne opfyldes således at x er ethvert reelt tal


Svar #4
06. november 2010 af anetteogjesper (Slettet)

Jeg takker mange gange for svaret :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Det var så lidt. Glad for at være behjælpelig. Fortsat god aften ;D


Skriv et svar til: Ligning - gange efter parantesen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.