Fysik

energi til opvarming af vand??

07. november 2010 af fiskermadonna (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har fået denne opgave men kan ikke lige hitte ud af den nogen der kan hjælpe :)

På en  vaskemaskine er der en temperaturvlger, der kan indstille vasketemperaturen p en vrdi mellem 30^0C og 95^0C vi antager, at en vask krver 10 liter vand, og at vandvrksvandet har en temperatur p 10^0C

a. Hvad koster den elektriske energi, der skal bruges til opvarmninge, hvis man vlger den hjeste temeratur, og 1kWh koster 1.50kr?
 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af mathon

                        E = m·c·AT = (10 kg) · (0,001163 kWh/(kg·K)) · ((95-10) K)

................

4,186 kJ = 0,001163 kWh


Skriv et svar til: energi til opvarming af vand??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.