Matematik

Differentialregning , et lille problem

08. november 2010 af CarolineBorring (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Alle!

jeg skal høre jer hvorfor denne ligning: 4/x + 8ln(x) bliver til: -4/x^2 + 8/x ?
 den sidste del giver selvfølgelig mening, men forstår ikke hvordan 4/x kan blive til hvad den bliver til? Nogle der kan forklare det ganske hurtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om ligninger. Du spørger sikkert om, hvorfor den afledede af 4/x + 8ln(x) er lig med -4/x2 + 8/x ?

Den afledede af (1/x) er -1/x2 og den afledede af ln(x) er 1/x :

(4/x + 8ln(x))' = (4/x)' + (8ln(x))' = 4·(1/x)' + 8·(ln(x))' = -4/x2 + 8/x


Skriv et svar til: Differentialregning , et lille problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.