Kemi

Find en molekyle oliesyres areal 2.G

09. november 2010 af woodypower (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået det her spørgsmål til min næste report kan en forklare mig denne opgave. 2.G kemi på B.

Hældes oliesyre ud på vand, tiltrækkes carboxylsyre-enden til vandfasen, mens den lange sidekæde ikke trækkes ind i vandfasen. Oliesyren spreder sig ud på vandoverfladen hvor det danner et lag der er ét molekyle højt. Molekylerne ”står op” lige ved siden af hinanden. Oliesyre har en massefylde på 0,891 g/mL. Hældes 1 dråbe (ca. 20?L) oliesyre på vand, dækkes 0,6 m2.

Hvor stort et areal fylder det enkelte molekyle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

                          h·(0,6 m2) = 20 mL

                          h·(60 dm2) = 0,020 dm3

                          h = (0,020 dm3)/(60 dm2) = 0,000333 dm = 0,0000333 m = 33,3·10-6 m = 33,3 µm


Svar #2
09. november 2010 af woodypower (Slettet)

 #1 Super hurtigt svar tak. Men har lige opdaget at den ikke har fået tegnet med.

Det er:

Oliesyre har en massefylde på 0,891 g/mL. Hældes 1 dråbe (ca. 20µL) oliesyre på vand, dækkes 0,6 m2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af mathon

                          h·(0,6 m2) = 20 µL

                          h·(60 dm2) = 2,0·10-5 dm3

                          h = (2,0·10-5 dm3)/(60 dm2) = 3,33·10-7 dm = 0,333·10-9 m = 0,333 nm


Svar #4
09. november 2010 af woodypower (Slettet)

 Er det så i 2 nu hvor det er et areal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af mathon

rettelse
                    3,33·10-7 dm = 3,33·10-8 m = 33,3·10-9 m = 33,3 nm


Svar #6
09. november 2010 af woodypower (Slettet)

 og så i anden? nm2


Skriv et svar til: Find en molekyle oliesyres areal 2.G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.