Kemi

syre og base reaktioner

09. november 2010 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Hvor mange ml 2 M NaOH skal anvendes til at fremstille 1 L opløsning med pH = 10

Jeg startede med at finde [H3O+] = 10-10 = 1 * 10-10

[OH-] er så 10-4

Men så kan jeg ikke komme videre :(


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. november 2010 af NejTilSvampe

 n(NaOH) = n(OH-) 

n(OH-) = 10-4 M / 1L = 10-4 mol

2M * V = 10-4 mol => V = 10-4 /2  L = 0,5 mL

Tror jeg nok.. jeg er godt nok ikke så skrap til kemi igen.


Svar #2
09. november 2010 af elissa92

Tak tak for det :)

Jeg har også den opgave, som jeg er gået i stå med.. Kun hvis du har tid og lyst selvfølgelig..

Altså skal jeg ikke starte med at finde [H3O+] ?

Hvor mange ml 0,5 M natriumhydioxid kræves til neutralisation af 20 ml 0,1 M saltsyre


Svar #3
09. november 2010 af elissa92

Altså jeg har gjort det på denne måde:

NaOH + HCl
Reaktionen reagerer 1:1
V(NaOH) * [NaOH] = V(HCl) * [NaOH]
V(NaOH) * 0,5 M = 20mL * 0,1 M 

V(NaOH) = (20mL*0,1 M)/(0,5 M) 

V(NaOH) = 4mL

Tror du, det er rigtigt?


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2010 af NejTilSvampe

#3 ser rigtigt ud.


Svar #5
09. november 2010 af elissa92

Tak (:


Svar #6
09. november 2010 af elissa92

Hvad er pH i en blanding af 5 ml 0,1 M saltsyre og 5 ml 0,1 M bariumhydroxid

Først beregner jeg stofmængden af oxoniumioner i saltsyreopløsningen.
n(H3O+) = c(HCl) * V(HCl) 

n(H3O+) = 0,1M * 0,005 L 

n(H3O+) = 5 * 10-4 mol
På samme måde kan stofmængden af hydroxtioner i bariumhydroxidopløsningen beregnes:
n(OH-) = c(Ba(OH)2) * V(Ba(OH)2) 

n(OH-) = 0,1M * 0,005 L 

n(OH-) = 5 * 10-4 mol

Er jeg på rette spor?
 


Skriv et svar til: syre og base reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.