Matematik

Bestem minimum.

09. november 2010 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem minimum for funktionen: f(x)=x^2+(2/x), x < 0

Jeg har så fundet ud af man differentiere den, så den hedder:
f´(x) = 2x+ .. Og så kan jeg ikke mere.

Please hjælp mig en eller anden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

2/x = 2 * x^(-1)

Diff.regel : (a*x^n) ' = a * n * x^(n-1)


Svar #2
09. november 2010 af Justme92 (Slettet)

 Så hedder den: f`(x) = 2x+2*x^-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Nej da -

2x + 2 * (-1) / x^(-2)=

2x - 2/(x^-2)


Svar #4
09. november 2010 af Justme92 (Slettet)

 Og hvad gør man så efter det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Du var jo selv startet på at differentiere den.

Hvorfor det - ?

Det tydede da på, at du vidste, at min.og max. skal findes, hvor f ' = 0

Eller var det bare fordi du holder meget af at differentiere - ?

Kom nu, Kamilla - du har jo lært det . . . ;-)


Svar #6
09. november 2010 af Justme92 (Slettet)

 Iiih, hader det her, men tror jeg har fået løst den nu :-).


Skriv et svar til: Bestem minimum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.