Matematik

arealet af en trekant

09. november 2010 af Brooklynn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

Jeg har et lille spørgsmål, som jeg burde kende(jeg ved det). Men her kommer det: Bestem arealet a trekant ABC udtrykt ved c.

Siderne a, b, c, har jeg regnet mig frem til henholdsvis a=2, b=2,5, c=2,5 . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er ligebenet, så højden ha findes af Pythagoras :

ha2 + (a/2)2 = b2 , og trekantens areal er da

T = (1/2)ha·a = (1/2)·a·√(b2-(a/2)2)


Svar #2
09. november 2010 af Brooklynn (Slettet)

 Mange tak skal du have!


Skriv et svar til: arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.