Matematik

hurtig spørgsmål

09. november 2010 af SofC (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej, er der nogle der kan forklare hvad en samhørende funktion og tangenter egentlig er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2010 af Duffy

En samhørende funktion og tangent er den funktion hvis graf har tangenten som sin tangent.


Svar #2
09. november 2010 af SofC (Slettet)

 hmm, det forstår jeg ikke helt. Jeg skal tegne den i en graf, vil det så sige at jeg skal tegne grafen for funktionen og derefter tangenten?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2010 af Duffy

Jah !


Svar #4
09. november 2010 af SofC (Slettet)

 mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af Duffy

Se her for eksempel:

Funktionen f(x) = x2

har den røde kurve som graf (en parabel).

Tangenten i punktet (x,y) = (1,1) er en sorte stiplede linie . . .

Den samhørende funktion er x2, for den hører sammen med den sorte tangent (som i øvrigt har ligningen y = 2x-1).

Vedhæftet fil:funktion_med_tangent.jpg

Skriv et svar til: hurtig spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.