Fysik

Hjælp til opgave om tryk.

10. november 2010 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kan nogle hjælpe mig med følgende opgave:

Et større luftpudefartøj hviler på en luftpude med arealet 20m *40m. Luftrykket i puden under fartøjet er 1,1 atm.

Spørgsmål: Hvor stor en en samlet masse kan luftpuden bære?

På forhånd tak fo hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af mathon

     

                         1 atm = 101325 Pa = 101325 N/m2


Svar #2
10. november 2010 af bonzoadam (Slettet)

 Altså jeg skal bare gange med 1,1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af mathon

                            

                              1,1 atm = 1,1·(101325 Pa) = 111457,5 N/m2

           samlet tryk = (20 m)·(40 m)·(111457,5 N/m2) = 8,9166·107 N

    du har nu ligningen

                                                   m·g = 8,9166·107 N


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af mathon

rettelse

#3

                            

                              0,1 atm = 0,1·(101325 Pa) = 10132,5 N/m2

           samlet tryk = (20 m)·(40 m)·(10132,5 N/m2) = 8,106·106 N

    du har nu ligningen

                                                   m·g =8,106·106 N


Svar #5
10. november 2010 af bonzoadam (Slettet)

Skal jeg så ikke dividere de 8,106*10^6N med g for at finde massen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2010 af mathon

Jo

                                 m·(9,82 m/s2) = 8,106·106 kgm/s2

                                 m = (8,106·106) / 9,82 =


Svar #7
10. november 2010 af bonzoadam (Slettet)

Perfekt tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2010 af mathon

#6

Jo

                                 m·(9,82 m/s2) = 8,106·106 kgm/s2

                                 m = (8,106·106 kg) / 9,82 =


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om tryk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.