Matematik

Beregning af skæringspunktet

10. november 2010 af ziggyagge (Slettet)

 hej

skal finde skæringspunktet på disse ligninger

m=2/3x+2

L=-x+7

hvordan finder jeg skæringspunktet ved beregning????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af Kllinky (Slettet)

prøv at se dette link.. tror det vil hjælpe dig ;)  https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=391840


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af mathon

                     y = (2/3)x + 2

                     y = -x + 7                                          nederste ligning trækkes fra øverste

                     0 = (5/3)x - 5

                     0 = (1/3)x - 1

                     (1/3)x = 1

                     x = 3                                                 som indsat i y = -x + 7 giver

                     y = -3 + 7 = 4

skæringspunkt      S = (3,4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af peter lind

Du mener formodentlig linjerne l og m bestemt ved

m: y = 2/3x+2

L:  y = -x+7

Træk de 2 ligninger fra hinanden og du har en ligning i x, som du må løse.


Svar #4
10. november 2010 af ziggyagge (Slettet)

 mange tak


Svar #5
10. november 2010 af ziggyagge (Slettet)

 vent.....

i den sidste ligning y=-3+7=4 hvor kommer 7 tallet fra??????


Skriv et svar til: Beregning af skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.