Kemi

beregne koncentration..

11. november 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg skal beregne koncentrationen af saltsyre.. der står intet om det aktuel, eller formel. koncentration.. hvilken skal jeg vælge? ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Brug pH?


Svar #2
11. november 2010 af 215 (Slettet)

er igang med en rapport om syre base titrering, og hvor den 1. opgave er at jeg skal beregne koncentrationen af saltsyre, jeg ved at der bliver brugt 20 mL HCL og 0,10M, og at den titreres med 0,10 NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Du titrerer 20mL HCl med 0,1M NaOH, jah?

Hvis du opstiller et reaktionsskema

HCl + NaOH -> H2O

Så vil du se, at reaktionen forløber 1:1.. Derfor kan du aflæse mængden af NaOH tilsat i ækvivalenspunktet.

Udregn da koncentrationen. Koncentrationen af saltsyren vil da være den samme som koncentrationen af NaOH.


Svar #4
11. november 2010 af 215 (Slettet)

 altså 0,1 M ?..

er der ingen beregning..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Eksempel:

Du titerer en opløsning af HCl med ukendt koncentration, med en 0,100M opløsning af NaOH.

Ækvivalenspunktet fås ved 20mL tilsat.

n(NaOH) = 0,100 mol / L * 0,02L = 0,002 mol

c(NaOH) = 0,002mol / (40mL) = 0,002mol/0,04L = 0,05M


Svar #6
11. november 2010 af 215 (Slettet)

hmm.. jeg forstår det ikke kunne vi forsætte via pm


Skriv et svar til: beregne koncentration..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.