Matematik

Mate,atisk problem

17. april 2005 af pedie (Slettet)
Hej!
En opgave lyder: "Rumfanget af en terning er 940.000 gange større end arealet af terningens overflade. Bestem den eksakte værdi af terningens sidelængde." - Hvordan kan man stille en ligning op til at løse dette problem?
Mvh. Pedie

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Kald sidelængden af terningen for x, så ved du (eller bør i hvert fald vide), at

voluminet = x^3
overfaldearealet = 6*x^2.

Mon ikke dette kan hjælpe lidt på det?

Svar #2
17. april 2005 af pedie (Slettet)

hmm...bliver det så en 3.gradsligning af en art?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2005 af Renet (Slettet)

Volumet er som nævnt x^3
Og overfladearealet er 6*x^2

Idet rumfanget var 940.000 gange større end arealet kan du skrive:

x^3 = 940.000 * x^2*6

x = 6*940.000 --> x = 5640.000


Svar #5
17. april 2005 af pedie (Slettet)

Det var da lækkert! Tak for hjælpen!

Svar #6
17. april 2005 af pedie (Slettet)

Eller..Har faktisk fundet en fejl ved det jeg skrev. Rumfanget skulle ikke være 940.000 GANGE større, men bare 940.000 større. Beklager

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Så er det bare at løse ligningen

x^3 = 6*x^2 + 940.000

i stedet for.

Skriv et svar til: Mate,atisk problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.