Matematik

Projektrapport - HURTIGT

11. november 2010 af julajula (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ville håbe at nogen ville hjælpe mig lidt, det behøver ikke være med det hele, men bare en smule med det i måske kan finde ud af :)

Projekt afsnit 3: Kinas BNP

Kinas bruttonationalprodukt (BNP) pr. indbygger

År 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2003
BNP pr. indbygger (US $) 135 173 269 364 603 856 1067
 

x = antal år efter 1975
y = BNP pr. indbygger (US $)

1) Vis ved indtegning i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem i Excel eller et lignende program, at Kinas BNP pr. indbygger i perioden 1975-2003 med god tilnærmelse var eksponentielt voksende.
2) Bestem en forskrift for Kinas BNP som funktion af antal år efter 1975 vha. eksponentiel regression.
3) Find den dertil svarende årlige vækst i procent kaldet r.
4) Bestem fordoblingstiden for Kinas BNP ifølge modellen.
5) Hvor stort er BNP pr. indbygger i Kina i 2020, hvis denne udvikling fortsætter?
6) Beregn, hvornår BNP pr. indbygger i Kina ville have passeret 2000 $ under forudsætning af, at modellen holder.
7) Det oplyses at Kinas BNP pr. indbygger i 2006 var 4644 $. Undersøg hvordan dette passer med modellen. Diskutér på grundlag heraf brugen af ovenstående model for udviklingen i Kinas BNP.



Projekt afsnit 4: Spædbørnedødeligheden i Danmark

Spædbørnsdødeligheden angiver, hvor mange promille der døde inden for det første leveår.

År 1933 1938 1943 1948 1953 1958 1963 1968 1973
Spædbørnsdødelighed 71,4 60,0 48,4 37,8 27,4 23,0 19,6 15,4 11,5
 

1) Indtegn oplysningerne i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem i Excel eller lignende, og gør rede
for at spædbørnsdødeligheden som funktion af antal år efter 1933 med rimelig tilnærmelse kan beskrives som en funktion af formen
f(x) = b•ax.
2) Bestem tallene a og b ved eksponentiel regression.
3) Hvad fortæller tallene a og b om udviklingen i spædbørnsdødeligheden?
4) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise vækst kaldet r.
5) Bestem halveringstiden.
6) Giv på grundlag af den valgte model en prognose for spædbørnsdødeligheden i år 2009.
7) Hvornår er spædbørnsdødeligheden nede på 5 promille ifølge modellen?
8) Det oplyses at spædbørnsdødeligheden i 2008 var 9,9 promille. Hvordan passer dette med modellen? Brug oplysningen til at kommentere modellens rækkevidde.


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Og hvor er dine egne løsningsforslag? Følg vejledningen til de enkelte trin i opgaverne.


Skriv et svar til: Projektrapport - HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.