Matematik

Delvis integration og/eller integration

13. november 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Jeg skal løse en opgaven omkring Delvis integration og/eller integration som overskriften fortæller (:

Der er 20 opgaver omkring det, men der er fire jeg ikke kan finde ud af, så håbede på hjælp :)

a) ∫ (x^2 * lnx) dx

b) ∫ x^2 * ln(x^3+6) dx

c) ∫ x^2 * (x^3 +2)^2 dx

d) ∫ ((e^ √x ) / (√x )) dx

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af peter lind

a) Brug partiel integration. Integrer x2 og differentier ln(x)

b) brug substitution t = x3+1, dt = 3x2dx

c) brug substitution t = x3+2, dt = 3x2dx. En anden mulighed er at foretage kvadreringen af parentesen.

d) Brug substitution t = x½ ,   dt = ½xdx


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2010 af SofiePandersen (Slettet)

 Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre :) ? Jeg stillede samme opgave.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af peter lind

Kan du ikke være lidt mere præcis. Ved du ikke hvad partiel integration er ? Det kan du se her

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/integral.html#regler


Skriv et svar til: Delvis integration og/eller integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.