Matematik

løsning af ligning

13. november 2010 af nstella (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

sidder lige og prøver at få mellemregningen frem:

p1m/2p1 + p2x2 = m  ------) p2x2=½m

er selv kommet til:

m/p1+p2x2=m

m/p1+p2x2=m

hvordan skal det blive til p2x2=½m?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad os først skrive det lidt mere overskueligt, med de manglende parenteser:

p1m/(2p1) + p2x2 = m , der reduceres til

m/2 + p2x2 = m , hvoraf

p2x2 = m/2


Svar #2
13. november 2010 af nstella (Slettet)

ah, super! mange tak for det hurtige svar.

bare så jeg er helt sikker -

det sidste m/2 er fremkommet ved m-1/2m --) m/2  
ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt, m - m/2 = m/2 .


Skriv et svar til: løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.