Kemi

Beregning af pH i 5,0 m^3 salpetersyre?

14. november 2010 af Mads_Kronborg (Slettet)

God morgen folkens

Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave.

Beregn pH i 5,0 m3 Salpetersyre med koncentration 0,42 mol/L (M)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af mathon

pKs = -1,32
hvilket indikerer middelstærk syre

Ks = 101,32

                           
                                         pH = -log((-Ks+√(Ks2+4Ks·cs))/2)

                            


Svar #2
14. november 2010 af Mads_Kronborg (Slettet)

 Ik for noget, men vi har ikke lært det med de symboler du bruger her, jeg har kemi på C niveau.

Men er der ikke en lidt mere forståelig måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af mathon

#1

pKs = -1,32
hvilket indikerer middelstærk syre

Ks = 101,32

                           
                                         pH = -log((-Ks+√(Ks2+4Ks·cs))/2) ≈ 0,9

 -----------

hvid du "tillades" at beregne den
som stærk syre            
             
                                        pH = -log(cs) = - log(0,42) ≈ 0,4


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af mathon

hvid  →  hvis


Skriv et svar til: Beregning af pH i 5,0 m^3 salpetersyre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.