Matematik

RADIUS I EN CENTRIFUGESKÅL!!!???

14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Hey. Jeg har simpelthen en opgave omkring at beregne radius r i centrifugeskålen.. Det kan jeg bare ikke finde ud af!

Centrifugeskålen har en form som en kegle.

Rumfang V: 1526,04 cm3
Højde h: 18 cm.


Beregn radius r i centrifugeskålen?


På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du skal finde formlen for rumfanget af en kegle i din formelsamling eller i din matematikbog.

Men jeg er i godt humør, så her er den ( jeg har selv slået den op )

V =(1/3)*h*π*r2


Svar #2
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Tak for det :-) Når jeg har fundet tallet for det, er det så ikke noget med jeg skal finde kvadratroden af det til jeg får det til???? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det lyder rigtigt.


Svar #4
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Tak for det. Kan det passe det bliver 10,85 i radius???


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Min lommeregner mener det skal være 9,00


Svar #6
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Kan du ikke skrive hvordan du har gjort med tal og alt


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Hvis du skriver dine beregninger, så kan vi finde din fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2010 af mathon

    (1526,04 cm3) = (1/3)·(18 cm)·π·r2

    (1526,04 cm3) = (6 cm)·π·r2

     (254,34 cm2) = π·r2

     r = √((254,34 cm2)/π) = 8,997 cm ≈ 9,0 cm         (da 1>0)


Svar #9
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

1/3 * 18 * TT * 2,52 = 117,75 - derefter fandt jeg kvadratroden af 117,75 som er 10,85
Jeg fik 2,52 da jeg målte linjen i centrifugeskålen, hvor de har angivet et r


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du skal ikke måle, du skal regne.

men jeg ser, at der en der har regnet opgaven for dig.


Svar #11
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Jeg forstår bare ikke den måde han har regnet det på


Svar #12
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Kan i forklare det lidt bedre


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

V =(1/3)*h*π*r2

divider med (1/3)*h*π          på begge sider, så har du

V / { (1/3)*h*π ) = r2               derefter uddrager du kvadratroden af det beregnede tal

√  [ V / { (1/3)*h*π }  ]  =  r         kvadratrodstegnet gælder for hele udtrykket på venstre side.


Skriv et svar til: RADIUS I EN CENTRIFUGESKÅL!!!???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.