Matematik

Rumfang

14. november 2010 af bananman (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen kan nogen hjælpe mig med disse 2 opgaver jeg kan slet ikke finde ud af dem.

1. sabelkassens udvendige mål, 63cm, 73cm, 75cm, træpladen er 10mm tyk.

beregn kassens indvendige rumfang,

et menneske har en massefylde på ca. 1,06kg/dm3. Anders vejer 50kg hvor stor en del af sabelkassen fylder anders.


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. november 2010 af peter lind

Træk tykkelsen fra de ydre mål, så du har de indre mål. Brug derefter at rumfang = længde*bredde*højde.

Anders rumfang kan findes af at masse= massefylde*rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2010 af pige24 (Slettet)

Peter! Kan man ikke også sige 50 delt med 1.06


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af peter lind

Det følger af den sidste ligning i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af pige24 (Slettet)

Ok.


Svar #5
14. november 2010 af bananman (Slettet)

når


Svar #6
14. november 2010 af bananman (Slettet)

når du siger at jeg skal trække tykkelsen fra de ydre mål mener du så 63-10, 73-10 og 75-10 og derefter skal jeg gange dem med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2010 af peter lind

Ja bortset fra at du skal passe på enhederne


Svar #8
14. november 2010 af bananman (Slettet)

hvad mener du med det?


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

10 mm = 1 cm

Derfor IKKE

63-10, 73-10 og 75-10

Men istedet

63-1, 73-1 og 75-1

Kan du se det nu?

Disse må så nu blot skulle ganges sammen som før beskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2010 af peter lind

længde, bredde og højde er i cm, tykkelsen i mm


Svar #11
14. november 2010 af bananman (Slettet)

ja nu kan jeg se det tak, men hvad med massen skal jeg ikke sige rumfang gang 1,06 og så minus det med 50kg


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. november 2010 af peter lind

Nej. Se #1-#3


Svar #13
14. november 2010 af bananman (Slettet)

jeg fik rumfanget til 330336cm3 kan det passe?


Svar #14
14. november 2010 af bananman (Slettet)

du har skrevet massefylde gang rumfang

og massefylden er 1,06kg/dm3 og rumfanget er 330336cm3


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Ja det kan godt passe idet det er i tredjepotens.

Nu får du altså lige fremgangsmåden.

Først kassens rumfang:


(63-1)* (73-1) * (75-1) = 330336 cm^3


Du skal så have omregnet massefylden til kg/cm^3 i det dette er enheden for rumfanget (se herover)

massefylde 1,06 kg/dm^3 = 0,001 kg/cm^3


masse= massefylde*rumfang.


masse (som kan være i kassen) = 0,001 kg/cm^3 * 330336 cm^3 = 350


Idet Anders vejer 50 kg kan han være i kassen:


350/50 = 7 gange

Rettede den lige til. Håber du forstår. God aften.


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Kan du ikke lige hurtigt spørge ind hvis det er. Jeg er ved at logge af.


Svar #17
14. november 2010 af bananman (Slettet)

kan du vise mig det som en mellemregning og hvordan omregne du 1,06kg/dm3 til 0,001kg/dm3


Svar #18
14. november 2010 af bananman (Slettet)

og 0,001 gang 330336=330.336


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

Du forstår det andet?


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. november 2010 af MATHisfun (Slettet)

1 dm = 10 cm


1 dm^3 i cm^3 er dermed:


10^3 = 10*10*10 = 1000 cm^3

#18  tastefejl
 

Der skal IKKE stå:

0,001 kg/cm^3 * 330336 cm^3 = 350

Men i stedet

0,00106 kg/cm^3 * 330336 cm^3 = 350


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.